Начало » Магазин » Дифузери

Показване на 8 резултата

Използването на дифузер е лесен, подреден, бърз и удобен начин да се възползвате от предимствата на масла. Искате ли да наситете дома си с аромата на етеричните масла? Искате ли да изпълните работното си пространство или офиса с оптимистични и зареждащи с енергия емоции? Искате ли да създадете спокойна среда, която да помага на децата ви да заспиват вечер? Помислете за дифузер за етерични масла.

Има много начини за използване на дифузери за етерични масла, за да създадете персонализирана среда за вас и вашето семейство. Кой дифузер за етерични масла е най-добрият? Продължете да четете, за да научите всичко, което трябва да знаете, преди да закупите най-добрия дифузер с етерични масла.

Какво е дифузер?

Дифузерът е просто устройство, което разгражда етеричните масла на по-малки молекули и ги разпръсква във въздуха. Маслото, използвано в дифузера, ще има приятен или успокояващ ефект в зависимост от това какво масло съдържа. Различните етерични масла могат да имат различни претенции. Например лавандулата има успокояващ ефект и се твърди, че помага за съня. Задачата на дифузера за масла е да разпредели равномерно частиците по начин, който е лесен за вдишване и не пренасища помещението.

Дифузерът, който по същество представлява малка, дишаща, подобна на масло частица от етерични масла, се използва за насищане на пространството с успокояващи, приятно миришещи етерични масла.

Дифузерите за етерични масла се предлагат в различни видове.

Съществуват четири различни вида дифузери, които включват ултразвукови, небулизиращи и дифузери, които се изпаряват. Всеки дифузер се предлага със свой собствен уникален метод за вкарване на етеричните масла във въздуха, което ви позволява да се възползвате от ползите, които те осигуряват. При тези възможности Как да определите кой от тях е най-подходящ за вас? За да ви помогнем да разберете кой трябва да изберете, сме разписали начина, по който функционира всеки дифузер, както и предимствата и недостатъците на всеки от тях.

Какво представлява дифузерът за етерични масла, който пулверизира?

Дифузерът, който разпръсква етеричното масло, е устройство, което го разбива на малки части чрез прилагане на високоскоростна въздушна струя под налягане, под налягане и струйна дюза. След като маслото се отстрани от дифузера, то попада във въздуха като фина мъгла. Фината мъгла, която се създава от пулверизатора на дифузера, не променя химическата формула, нито аромата. Той просто разпръсква цялото масло наведнъж, вместо да го разпръсква на различни етапи. (Някои дифузери първо освобождават леките химически компоненти, а на следващия етап освобождават по-тежките химически компоненти). Размерът на частиците е достатъчно малък, за да може лесно да се вдишва и да се използва за ароматерапия.

Мислите да закупите дифузер за етерични масла, който може да се пулверизира?

  • Предимствата на дифузера за небулизация: Небулизаторите не изискват вода или топлина, а разпръскват цялото масло във въздуха, за да осигурят най-добри резултати.
  • Недостатъци на дифузера за небулизация: Небулайзерите често са най-скъпите дифузери, които можете да използвате, а понякога и да закупите. Тъй като тези дифузери използват само маслото, което е от съществено значение за работата им (без други компоненти, като топлина или вода), те консумират по-големи количества масло от останалите дифузери. Някои видове небулизационни дифузери произвеждат шум в сравнение с другите дифузери.

Дифузерът за етерични масла е фантастичен вариант за тези, които искат белите им дробове да се възползват от ползите за здравето, които маслата осигуряват. Това устройство работи, като разбива маслото на по-малки молекули, които след това могат да се разпределят по-лесно в помещението и да се абсорбират. Помпата контролира скоростта на разграждане на молекулите, както и степента на покритие на разпръсквания аромат.

Почистването на някои небулайзери може да бъде по-сложно и продължително. По-малките части означават, че ще трябва да отделите допълнително внимание при почистването. Също така трябва да миете елементите често, защото етеричните масла могат да се натрупат и да блокират бутилката и помпата (ароматните масла са по-малко вискозни от етеричните, което е по-малко вероятно да предизвика проблеми в устройството на небулизатора) и могат да попречат на ефективността и ефикасността за дифузера.

Ултразвуковият дифузер за етерични масла дифузер ли е?

Популярният дифузер използва силата на електронната честота и водата, за да направи фина мъгла от маслата и водата. Ултразвуковите вибрации се произвеждат от малък диск под горната част на водата, което позволява на молекулите на това етерично масло да се разделят на малки частици.

Мислите да закупите ултразвуков дифузер за етерични масла за вашия дом?

Предимства за ултразвуков дифузер: Ултразвуковите модели използват само съвсем малко количество масла и няма нагряване, за да се получи мъглата в ултразвуковия дифузер за етерични масла. Методът може да се използва както като дифузер, така и като овлажнител, което е отличен вариант, ако живеете в сух климат. При ултразвуковите дифузери не се издава почти никакъв звук. Това ги прави идеален избор за използване през нощта.

Недостатъци от използването на ултразвуков дифузер: Малка част от мъглата съдържа етерично масло и разчита на течението на въздуха, присъстващо в помещението, за да разпространи маслото. Ако вече живеете в район, който е по-влажен, тогава може да не се наложи да добавяте течност към въздуха, използвайки дифузера.

ПУРУС предлага няколко варианта за ултразвукови дифузери.

Какво е топлинен дифузер за етерични масла?

Името подсказва, че дифузерите за топлина използват нагревателни елементи, за да помогнат на етеричното масло да изчезне бавно в атмосферата. В някои топлинни дифузери топлина за етерични масла се използва маслото, смесено с вода. Някои дифузери за топлина използват изключително високи температури, за да създадат по-силен аромат, но най-добрите дифузери, които използват топлина, ще използват изключително ниска температура, за да предотвратят радикална промяна на химичните компоненти на маслата, които се разпръскват.

Мислите ли да закупите топлинен дифузер за масла?

  • Предимства на дифузера: Използването на топлина за дифузия е евтин, ефективен и безшумен метод за разпръскване на аромата на маслата в цялото пространство.
  • Недостатъци на дифузер за топлина: Топлината, произвеждана от дифузера, може да промени свойствата на маслото на молекулярно ниво. Това означава, че ароматичните свойства на маслото могат да намалеят или да бъдат напълно променени.

Устройството наподобява чинийка за чаша чай, с малка вдлъбнатина в средата. Това е мястото, където се поставя маслото. След това устройството се нагрява с електричество. То нагрява маслото и разпространява аромата навсякъде. Размерите на устройството и пространството определят степента, до която се разпространява ароматът. Ароматът трае толкова, колкото е необходимо, за да се изпари напълно. Ако миризмата се разсее, е необходимо да добавите масло в басейна.

Освен това като бонус този вид дифузер за масло е лесен за почистване. Лесна кърпа и топла вода, както и мек сапун са всичко, от което се нуждаете, за да почистите басейна и да отстраните всички замърсявания. Това е добра идея да се прави всеки път, когато забележите натрупвания. Добре е да се погрижите за това, когато сменяте маслото, което използвате.

Какво е изпарителен дифузерът за етерични масла?

Изпарителният дифузер използва въздушния поток, за да разпръсне аромата на етеричните масла в цялата. Вентилаторът вдишва въздух във филтър, подобен на салфетка или подложка с напръскани върху нея етерични масла. Въздухът, който се движи, създава условия за бързо изпаряване на маслото и въздухът, който съдържа изпареното масло, се разнася из цялото помещение.

Ако използвате дифузер за етерични масла, който е изпарителен, той ще освободи маслото на части; етеричните масла с по-леки компоненти ще се изпарят първи, докато по-тежките ще се изпарят по-късно.

Мислите да си купите дифузер за етерични масла, който изпарява?

Предимства, които има дифузерът, който се изпарява: Дифузията с вятърна струя е ефективен метод за разпръскване на аромата на маслото в пространството.

Недостатъци на използването на изпарителния дифузер: Той може да не е толкова ефективен метод, защото различните компоненти на маслото не се разпръскват едновременно.

Дифузери за свещи

Той е подобен на електрическия дифузер, но при него за източник на топлина се използват свещи, а не електричество. Пламъкът на свещта е този, който загрява маслото и разпространява аромата в цялото пространство. Предлагат се в различни форми и размери Така че ще изберете такъв, който съответства на личния ви стил и също така служи за декорация.

Въпреки че този дифузер не се захранва с електричество или батерии, е важно да сменяте свещта, след като е изгоряла докрай и да използвате свещи, които не са ароматизирани, за да нямате различни аромати. Свещите, използвани като източник на отопление, могат да функционират, когато гори свещ. Ето защо е изключително важно да следите свещта и да я сменяте с нова, ако е необходимо, за да поддържате устройството. Продължителността на живота на аромата ще зависи и от количеството масло, което се намира в басейна.

Препоръчително е да почиствате басейна за маслени дифузери всеки път, когато сменяте аромата на маслото, което сте избрали да използвате. Това може да стане с помощта на най-топлата вода, която можете да намерите, а също и с кърпа, за да отстраните всички остатъци или масла, останали в мивката.

Ако в момента използвате свещници, за да парфюмирате местата в дома си, трябва да помислите дали вместо това да не преминете към дифузери.

Независимо кой дифузер за етерични масла ще изберете, независимо от дифузера, който ще изберете, ароматите на есенциалните масла притежават огромен потенциал да повлияят на настроението и цялостното ви състояние, за да подобрят благосъстоянието ви. В края на краищата всеки от тези методи за дифузиране на етерични масла ще ви позволи да се насладите на ползите от ароматерапията в собствения си дом.

Други фактори при вашия избор

Както ще видите, моделите, от които можете да избирате, са разнообразни. Затова трябва да изберете такъв, който е подходящ за вашите нужди и функционира в съответствие с изискванията ви. Най-ефективният маслен дифузер, който можете да получите, ще зависи от редица елементи:

  • Тип стая
  • Размер на стаята
  • Време на работа
  • Източникът на захранване е типът.
  • Видът на материала

Изборът на най-добрия дифузер се основава на това, което искате да постигнете. Ако искате да можете да покриете цялата къща, има устройства, които могат да се поставят на място и да се свържат с отоплителната и охладителната система, за да разпределят етеричните масла в стаите. Ако искате той да осигури аромата на пространството на общежитието ви в колежа, малкият размер би бил най-добрият избор. Ако търсите нещо, което да поставите на бюрото си по време на работа, тези, които използват тръстика, биха могли да бъдат най-добрият избор.

Възможно е също така да помислите за Lampe Berger (каталитична горелка).

В крайна сметка видът, който ще изберете, се основава на променливите, споменати по-горе. Когато разполагате с факторите, които отговарят на тези въпроси, тогава е много по-лесно да изберете подходящия за вас. Не забравяйте, че безопасността на дифузьора е от решаващо значение.

Намаляват праха във въздуха

Аромадифузерите могат да окажат йонизиращо въздействие върху. Това означава, че качеството на въздуха се подобрява, тъй като дифузьорите излъчват повече отрицателни електрони се свързват с положителни йони, което води до падане на прах на земята.

Увеличават влажността на въздуха.

Това е идеално за дихателни проблеми от всякакъв вид, които често се влошават от сухия въздух. по-безопасно и по-чисто без топлина и без конденз, което означава, че прозорците и стените не се насищат с вода или трудности при намирането на подходящо спално бельо за носене, когато овлажнителите традиционно се изключват в късните часове на нощта.

В съчетание с масла те биха могли да изпълняват различни задачи според вашите изисквания. От повишаване на енергията до подпомагане на съня или борба с неприятните миризми.

Дифузерите опасни ли са за здравето?

Търсенето на масла се увеличава, както и опасенията относно тяхната сигурност. Ако наскоро сте закупили дифузер за етерични масла, може би сте загрижени за потенциалните опасности, свързани с дифузерите. Ако сте закупили дифузер за дома си, за да накарате дома си да ухае приятно или за да се възползвате от многобройните ползи за здравето от дифузията на масла, е важно да разберете как можете безопасно да използвате дифузерите за етерични масла.

Вредни ли са дифузерите?

Повечето хора смятат, че дифузията на етерични масла може да бъде безопасна, тъй като маслата са естествено чисти. Въпреки това съществуват рискове, свързани с дифузерите за масла, които хората не разбират напълно.

Най-общо казано, в момента, в който етеричните масла се разпръснат във въздуха в помещение, което е добре проветрено и се вдишва, те са безопасни. Въпреки това някои хора могат да почувстват, че дифузията на аромамасла дразни дишането им. От решаващо значение е маслата да се използват в съответствие с указанията на продукта.

Ето някои проблеми, свързани със сигурността, с които се сблъскват дифузерите. Съществуват някои често срещани опасения за безопасността на арома дифузерите.

а. Неправилно функциониране на дифузера

Съществува вероятност вашият дифузер да се повреди. Потребителите биха могли да се изгорят и поради неправилна употреба на джаджата. От съществено значение е да се пазите от дифузери, които имат открит пламък, за да се предпазите от изгаряния. Това е причината, поради която почистването на вашия дифузер всеки път, когато го използвате, за да избегнете натрупването на масло, е от решаващо значение.

б. Микроби

Ултразвуковите дифузери се доставят с резервоар с вода, който трябва да почиствате старателно. Ако не почиствате дифузьорите правилно, това може да доведе до увеличаване на микробите, които могат да причинят инфекция.

в. Астматични пристъпи

Вдишването на дифузирани ароматни масла е безопасно за по-голямата част от хората. Но има и такива, които реагират на изпаренията и изпитват симптоми на астма. Вдишването на етерични масла може да доведе до сериозна белодробна инфекция, наречена пневмонит, при някои хора.

г. Главоболие

Вдишването на твърде много масла може да предизвика главоболие при някои хора.

д. Токсичност

Вдишването на прекомерни количества масла може да доведе до токсичност за малки деца, както и за домашни любимци. Вдишването на етерики може да причини увреждане на бременни жени и бебета.

5 често срещани грешки

Мнозина се питат: Полезни ли са за вас да дифузерите етерични масла? Натуралните масла са много полезни, когато се използват правилно. Те са изключително концентрирани течности, затова е важно да ги използвате правилно, когато използвате дифузери. Ето някои често срещани грешки, които дифузерите допускат при използването на масла, както и начини за отстраняването им.

А. Дифузииране на етерични масла за твърде дълго време

Когато вдишваме есенциални масла в рамките на каквото и да е пространство за продължителен период от време, носът ни изпитва безкраен поток от идентични молекули. Това може да доведе до изтощаване на обонятелните рецептори. Рецепторите, които откриват миризми, престават да изпращат съобщения до мозъка относно миризмата и вместо това се фокусират върху новите аромати. Макар че обонятелната умора е полезна, защото спира претоварването на нервната система, тя също така означава, че непрекъснатият прием на обонятелни стимулатори няма да увеличи ползите, които ще получите от етеричните масла.

За да предотвратите обонятелната умора За да предотвратите обонятелната умора, можете да използвате дифузера си за кратко време. Препоръчително е да дифузирате в продължение на 15 минути наведнъж. Симптомите на предозиране с етерични масла включват главоболие, алергични реакции и др.

Б. Използване на дифузер през цялата нощ

Хората често питат дали се ляга с дифузер? Ако на хората се каже, че масла като майорана, лавандула и тамянса чудесни помощни средства за сън, те смятат, че трябва да ги дифузират през цялата нощ, докато си почиват. Не съществуват ползите от тези масла, както смятате, че трябва да ги разпръсквате през цялата нощ.

Когато си легнете през нощта, тялото ви е съсредоточено върху почивката и оздравяването на органите, клетките и мускулите. Мозъкът е по-малко отзивчив и не се концентрира върху вдишването на молекулите на миризмите. Етеричните масла, които дифузирате по този начин, може да не са полезни. За да извлечете максимална полза за подпомагане на съня, трябва да използвате дифузера 30 минути преди лягане.

В. Прекомерно количество етерични масла

Когато става въпрос за дифузиране на етерични масла, най-добре е да използвате по-малко. Една от най-честите грешки, които хората правят при използването на масла, е да използват прекалено много масла. Фактът, че можете да използвате повече есенции, не означава, че то има по-голямо въздействие. Количеството, при което носът на човек може да открие дадена миризма, варира в зависимост от възрастта ви, генетиката ви и размера на пространството.

Ако сте в състояние да откриете етеричното масло, което се разпръсква, или не, вие вдишвате молекули и получавате ползи. Ето защо е важно да се придържате към указанията на марката, от която сте закупили дифузера, и да не разчитате на носа си. Като цяло е най-добре да не използвате повече от пет или шест капки масло в дифузера си във всеки един момент.

Г. Дифузиране на етерични масла в близост до домашни любимци.

Собствениците на домашни любимци трябва да са наясно с вредните последици, които може да предизвика дифузията на арома масла в близост до домашни любимци. Домашните любимци и кучетата са по-чувствителни към миризми, отколкото хората. Това, което смятате за приятна миризма, може да се окаже потискащо за вашия домашен любимец.

Котките не разполагат с ензимите, необходими за образуването на фенолите или съединенията в етериките. Фенолните съединения могат да доведат до чернодробни проблеми при котките. Собствениците на котки трябва да знаят, че маслото от канела Цитрусовите масла Маслото от карамфил Маслото от евкалипт, Маслото от сладка бреза, Маслото от пениройал, Маслото от мента Маслата от бор Маслата от чаено дърво, Зимнозеленото заедно с Маслото от иланг-иланг могат да бъдат отровни за котките.

Непреднамерената употреба на масла може да доведе до дихателни проблеми, както и до реакции на нервната система и промени в поведението на кучето.

Ако разпръсквате аромати за домашните си любимци, уверете се, че оставяте отворена врата или прозорец, така че домашният ви любимец да може да излезе от стаята, ако се почувства претоварен от аромата.

Ако се притеснявате как вашият домашен любимец се влияе от маслата, можете да се свържете с безплатната линия за отрови за домашни любимци.

Д. Дифузиране на етеричните масла при бременни жени

По принцип вдишването на есенциални масла може да бъде по-добър вариант от нанасянето им върху кожата, когато става въпрос за жени, които са бременни. Но ако ме попитате дали етеричните масла са безопасни за вдишване в началото на тримесечието? Бих казала не. Избягвайте да използвате арома масла през първия триместър. Това е най-важният период от бременността и е важно да не излагате плода на концентрираното вещество.

Арома масла могат да се дифузират около бременни жени през втория и третия триместър. Въпреки това трябва да сте внимателни, когато го правите. Не разпръсквайте повече от 3 или 2 капки и не позволявайте разпръскването да продължи повече от 15 мин. Много болници вече насърчават разпръскването на лавандула, както и на други етерични масла по време на раждане, след като проучвания са показали ползите от разпръскването на лавандула по време на раждане.

Безопасен ли е арома дифузера за здравето на белите дробове?

Ако не изпитвате никакви проблеми с белите дробове допустимо е да вдишвате някои капки етерични масла за кратък период от време. Дифузираното арома масло няма да ви изложи на риск, освен ако не страдате от алергии.

Ако все пак имате заболяване на дихателните пътища, като астма или хронична обструктивна или белодробна болест, трябва да бъдете особено предпазливи. Вдишването на миниатюрните частици, които дифузьорите отделят, може да предизвика възпаление и симптоми, свързани с астмата. Етеричните масла, като евкалипт или лавандула, могат да отделят терпени, толуени и бензол. Тези вещества могат да доведат до проблеми с дишането. Терпените могат да предизвикат симптоми на респираторен дистрес, като задух, както и стягане в гърдите и хрипове.

Ако изпитвате респираторен дистрес, първата стъпка е да поемете въздух далеч от етеричните масла, а след това незабавно да потърсите медицинска помощ.

Сигурност при употреба на арома дифузер

Ето няколко полезни съвета за безопасно разпръскване на етерични масла в дома ви

А. Закупувайте етерични масла с добро качество

Закупуването на висококачествени етерични масла от надежден източник, като ПУРУС и използването им в дифузера ви ще гарантира, че дифузерът ви работи ефективно и безопасно.

Б. Следвайте инструкциите

Следвайте указанията в ръководството, което се доставя с дифузера. Това ще гарантира, че вашият дифузер работи безпроблемно, и ще бъдете в състояние да избегнете всякакви инциденти.

В. Уверете се, че използвате правилното количество масло

Интоксикацията с твърде много масло може да доведе до непреодолима миризма , която може да причини дразнене на дихателните пътища и главоболие.

Г. Бъдете нащрек за всякакви признаци, които показват алергична реакция

Ако използвате етерично масло за първи път, следете за всякакви признаци на нежелани реакции, като дразнене на очите или сълзене и кихане. Също така може да забележите запушени синуси или проблеми с дишането.

Д. разпръсквайте в добре проветрено пространство

Изключително важно е да се гарантира използването на арома дифузери в зона, която е добре проветрена. Уверете се, че всички вентилационни отвори функционират правилно и трябва да се уверите, че имате отворен прозорец, когато това е възможно.

Е. Почиствайте редовно

Почиствайте арома дифузера си след всяка употреба и след това го почиствайте всеки месец. Така ще спрете развитието на плесени и ще поддържате дифузера си в отлично състояние.

Ж. Съобразявайте се с умората на обонянието в задната част на съзнанието си

Ако не усещате мирис на масло, това не означава непременно, че арома дифузерът не функционира. Не увеличавайте силата на звука на вашия дифузер, вместо това си починете.

З. Уверете се, че дифузерът ви е далеч от пламъците

Етеричните масла могат да бъдат изключително запалими, затова ги пазете от открити пламъци. Избягвайте свещи и избягвайте да използвате дифузер на масла в кухнята, когато използвате открит пламък при готвене.

И. За баня

Пазете се от електронни дифузери, когато се намирате в бани. Възможно е да изпуснете дифузер във ваната и той, докосвайки водата, да причини нараняване.

Какви масла могат да се дифузират по безопасен начин?

Следните масла са сред най-добрите етерични масла за дифузия, защото са безопасни за домашни любимци или деца –

Кои масла трябва да се използват внимателно у дома?

Следните етерични масла могат да предизвикат дразнене на лигавицата. препоръчва се да избягвате разпространението на маслата в дома си.

Канелата

Карамфил

Лимонова трева

мента

мащерка

Кои масла са полезни за дифузирарне за белите дробове?

Етеричните масла са източник на вещества, които са полезни за дихателната система и белите дробове.

Последни мисли за опасностите от дифузерите за етерични масла

Дифузията е сред най-безопасните методи за използване на ароматни масла. Въпреки това е важно да сте наясно с правилата за безопасност при използването на дифузери за етерични масла, за да осигурите най-доброто преживяване за всички членове на семейството в дома ви, което включва домашни любимци и деца.

Винаги се уверявайте, че сте изложени на въздействието на есенциални масла с прекъсване, когато ги използвате. Ако не сте сигурни, потърсете медицинско лице, което е запознато с етеричните масла.

Първо, толкова много дифузия може да увеличи шансовете ви да получите реакция на чувствителност към етерично масло. Ако получите реакция на чувствителност, може да се окаже, че вече изобщо не сте в състояние да използвате маслото, към което сте станали чувствителни.

Второ, постоянното разпръскване всъщност е разхищение на етерични масла, защото те няма да ви донесат никаква допълнителна полза, а и ще станете слепи за аромата, така че дори няма да се наслаждавате повече на аромата.