Въведение към етеричните масла

Проверка на качеството и чистотата на етеричните масла

верификация на качеството и чистотата на етеричните масла

Въведение

Проверка на качеството и чистотата на етеричните масла
Етеричните масла се дестилират и използват не само за целите на ароматерапията, но и в производството на персонални ароматизатори, ароматизатори за дома, козметични продукти, храни/напитки* и други.

Стандартите за качество и чистота на етеричните масла са най-високи за употреба в ароматерапията. Чистотата и качеството на етеричните масла влияят върху тяхната терапевтична стойност, аромат, цвят и вкус. Колкото по-високо е качеството на определена дестилация на маслото, толкова по-висока е често цената на маслото. Тъй като етеричните масла с определени характеристики се предлагат на значително по-високи цени, дестилаторите и доставчиците се изкушават да фалшифицират (променят) етеричните масла.

Определени аспекти на чистотата и качеството на етеричното масло могат да бъдат количествено проверени. Някои аспекти на качеството на етеричните масла, а именно обонянието, обаче са по-субективни.

*Есенциалните масла се използват в хранително-вкусовата промишленост при внимателен контрол и изключително ниски концентрации във формули/рецепти, обикновено създадени от висококвалифицирани специалисти. Етеричните масла НЕ трябва да се приемат вътрешно от лица, които не са добре обучени в тази област.

Това ръководство се състои от няколко отделни свързани статии и ръководства. Използвайте връзките, показани по-долу, за да се ориентирате в поредицата.

Следва: Част 2: Защо са важни качеството и чистотата на етеричните масла?

1 thoughts on “Проверка на качеството и чистотата на етеричните масла

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *