Въведение към етеричните масла

Съвети за ароматерапия и етерични масла за начинаещи

Съвети за ароматерапия и етерични масла за начинаещи

Началото на едно прекрасно ароматно пътешествие е, когато започнете да използвате етерични масла. PURUS е основана от мен, защото етеричните масла изиграха значителна роля в живота ми. Все още съм голям привърженик на тяхната употреба. Имам желание да споделям информация за безопасната и ефективна употреба на етеричните масла. Ето някои основни съвети за ароматерапия за начинаещи или за тези, които тепърва започват да използват етерични масла.

Съществуват много източници, които могат да ви помогнат да използвате етеричните масла правилно. Тези съвети са моята препоръка. Каня ви да посетите блога на PURUS където ще намерите статии, които ще ви помогнат във вашето пътуване с етерични масла. Всички статии са безплатни и не е необходимо да се абонирате за каквито и да било абонаменти.

Тези предложения често се споменават в PURUS. Въпреки това те са изброени и по-долу за бърза справка:

НЕ: Не купувайте парфюми или ароматни масла, като смятате, че те са същите като етеричните масла. Ароматните масла не предлагат същите терапевтични ползи като етеричните масла.

ДА: Научете колкото е възможно повече за ароматерапията. Въпреки че е лесно да се започне ароматерапия, има важни въпроси за безопасността, които трябва да се имат предвид. PURUS предоставя съвети и информация за безопасност, които ще ви помогнат да започнете, но е добре да продължите да четете за безопасността на етеричните масла. За прегледи на категоризирани книги за етерични масла посетете Рафтът.

ДА: Избирайте внимателно къде да закупите етерични масла. Съществуват много фактори, които могат да повлияят на качеството на етеричните масла. Някои компании могат да твърдят, че техните масла са чисти или неразредени, но това може да не е вярно. Ръководството на PURUS „Как да пазаруваме етерични масла и за какво да внимаваме“ е добро начало.

ДА: Сравнявайте ябълки с ябълки, когато пазарувате масла. Анасонът и евкалиптът могат да се използват за производство на етерични масла. Всяко от тези растения може да се отглежда по различни начини. Ботаническото наименование, известно също като латинско наименование, се използва за разграничаване на тези сортове. Две масла могат да бъдат наречени „етерични масла от залива“, въпреки че са от различни растения. Всяко масло има своите уникални свойства и аромат, както и различна цена. Ето защо е важно да се обърне голямо внимание на наименованието на всяко масло. Общоприетите ботанически наименования на двете масла в залива са Pimentaracemosa и Laurus Nobilis. Повече информация можете да намерите в ръководството на PURUS Значениет за използванет на ботаническите имена при етерични масла.

ДА: Полезно е също така да отбележите държавата, в която е произведено маслото. Добрите продавачи на етерични масла предоставят страната на произход и ботаническите имена за всички масла, които продават. Също така не забравяйте да сравнявате маслата на различни компании.

НЕ: Не купувайте масла от улични търговци, занаятчийски изложения или други ограничени по време събития. Някои продавачи са наясно, че начинаещите няма да могат да ги съдят по-късно. Въпреки че това не означава, че всички продавачи на тези събития са надеждни, то е предупреждение за начинаещите, които може да не са в състояние да преценят качеството.

Отгоре виждате бутилка с гумени капачки за капкомер. Бутилката с капачка с капкомер може да се използва за съхранение на етерични масла, смесени с масла носители, в продължение на няколко месеца. Не съхранявайте неразредени етерични масла в бутилки, които имат гумени капачки за капкомер. Каучукът може да се превърне в каша, което ще разруши маслото. Тъй като етеричните масла могат да се абсорбират от пластмасата, не е проблем, ако в бутилката има вложка с пластмасова редукция на отвора (еврокапкомер).

ДА: Маслата, закупени от реномирани фирми за поръчки по пощата, може да са с по-високо качество и по-евтини от маслата, закупени от местния магазин за здравословни храни. Съществува широка гама от качествени масла, които се предлагат от една фирма до друга и от магазин до магазин. АромаУеб не подкрепя нито едно предприятие. Въпреки това в Бизнес указателя за ароматерапия и етерични масла са изброени много фирми, които продават етерични масла или продукти за ароматерапия.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО: Съхранявайте маслата си в тъмно стъкло (кехлибарено или кобалтово) и ги дръжте на хладно и тъмно място. В Ръководството за съхранение на етерични масла на PURUS има повече информация за съхранението на етеричните масла.

ДА: Внимателно прегледайте цялата информация за безопасност на етеричните масла, които използвате. Не забравяйте, че децата, възрастните жени и хората със здравословни проблеми са по-загрижени за безопасността си.

ДА: И накрая, но не на последно място, наслаждавайте се на ароматерапията в живота си.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *