Въведение към етеричните масла

Съхраняване на етерични масла: 10 съвета за използване на по-малко етерични масла

съхранение на етерични масла, насоки за съхранение на етерични масла

За да се възползвам от ползите за здравето, които етеричните масла предоставят, когато се използват разумно, те си заслужават всяка стотинка за мен. Истината обаче е, че етеричните масла могат да бъдат скъпи и е важно да се направи съзнателен избор, когато се използват етерични масла.

Отговорното използване на етеричните масла с мярка може да подпомогне бюджета ни, а също така да бъде положителен фактор, като спомогне за опазването на растенията, съдържащи етерични масла.

Фактът, че днес етеричните масла са лесно достъпни, не означава, че винаги е лесно или евтино да се купуват. За производството на етерични масла е необходим значителен обем материал от растенията, а добивите на етерични масла обикновено са изключително ниски.

10 съвета за ефективна употреба на по-малко етерични масла

Съвет №1. Съществуват много важни указания и съвети за сигурност на маслата, които позволяват използването на етерични масла с умерени количества. Обмислете включването на съветите за безопасност на етеричните масла в рутинната си ароматерапия, защото те могат да помогнат за запазването на етеричните масла и да ви помогнат да спестите пари.

Съвет №2. По-малкото е повече. Не използвайте повече етерични масла, отколкото са ви необходими за постигане на целите ви. Ако за постигане на целите ви е необходимо само малко количество, не се стремете към повече от него.

Съвет №3. В началото, когато започнете да експериментирате с рецепти, използващи етерични масла, етеричните масла и смесите може да изглеждат първоначално слаби. Избягвайте изкушението да добавяте повече етерични масла в рецептата, само за да я направите по-мощна. Това е загуба на време и дори е рисковано. Разгледайте статията по-горе, за да разберете как лесно да преодолеете този проблем.

Съвет №4. Етеричните масла трябва да бъдат достатъчно разредени, преди да се прилагат локално. Това е част от безопасността на етеричните масла, но е добър съвет за поддържане на етеричните масла в добро състояние. Някои търговци и фирми имат твърда позиция за прилагане на етерични масла в максимална сила върху кожата. Аз не препоръчвам този метод. Тази практика може да накара клиентите да купуват повече етерични масла, което може да доведе до многобройни покупки от страна на клиентите им. Това може да е опасно и да доведе до разхищение на етерични масла.

Съвет №5. Уверете се, че вашият метод на използване на етерични масла е подходящ за постигане на целта, която се опитвате да постигнете. При липса на това може да се стигне до разхищение на етерични масла. Ако например планирате да използвате етеричното масло за притеснения, свързани с емоциите ви, е възможно да извлечете по-големи ползи, като използвате личен инхалатор, а не да поставяте маслото за деня или сместа (безопасно разредена естествено) на дъното до ходилата.

Съвет №6. Не дифузирайте непрекъснато. Правенето му с прекъсвания е по-безопасно и помага за запазване на етеричното масло. За повече подробности посетете Съвети за безопасност на дифузьора за етерични масла.

Съвет №7. Във всички останали случаи дифузните етерични масла трябва да се използват по конкретни причини, а не просто да подобряват „приятната“ миризма в стаята.

Съвет №8. Трябва да обмислите използването на собствените си инхалатори. Етеричните масла в индивидуалния инхалатор могат да издържат месеци наред и изискват само 10 капки етерично масло. Харесвам инхалаторите за етерични масла поради факта, че са толкова удобни и ви позволяват да вдишвате етерично масло по ваш избор или смес, когато пожелаете.

Съвет №9. Можете да добавите малко количество етерично масло или смес от етерични масла към тест лента и след това с помощта на тест лентата да създадете пасивен арома дифузер за етерични масла дифузер. Тестовите лентички за аромати са евтини и ви позволяват да усетите и почувствате миризмата на една чаена лъжичка етерични масла. Предпочитам малки телени картички или поставка за снимки, за да държат тест лентата за аромат на правилното място. Тестови лентички за аромати се предлагат от редица от най-желаните рекламодатели на AromaWeb. Те могат да бъдат закупени и от Amazon. Когато искам да вдишам аромата, просто доближавам тест лентата до ноздрата си, като я поставям на дъното на контейнера. Ръководството на AromaWeb за оценка на аромата на етеричното масло предлага повече информация относно тест лентите за аромат.

Съвет №10. Навикът да се смъркат многократно етерични масла от бутилката не е добър метод за запазване на етеричните масла. Това е често срещана практика всеки път, когато купуваме ново етерично масло , както и през различни интервали след това. Но колкото по-често го правим и излагаме маслото на повече кислород, толкова повече, че маслото е изложено на въздействието му. Кислородът води до окисляване на етеричните масла, което може да намали срока му на годност и терапевтичните му ползи. Той също така прави някои етерични масла по-чувствителни върху кожата. По-добре е да прилагате тестова лента за аромат или инхалатор, който носите със себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *