Етерични Масла ползи

12 ползи от арома дифузер за етерични масла

ползи на дифузера за ароматерапия с етерични масла

Външният вид на дома ви може да се подобри с помощта на арома дифузер за етерични масла и аромадифузер. Етеричните масла често се използват в ароматерапията и могат да се намерят в много различни стилове. Ароматите ни помагат да контролираме стреса и позволяват на тялото ни да се успокои, да се пренастрои и да се зареди с енергия.

Дифузера за етерични масла ще превърне дома ви в светилище, когато сте претоварени или отчаяно се нуждаете от малко щастие. Арома дифузерите могат да подобрят здравето на тялото, ума ви и да облекчат всички видове тревожност, от хронична болка, както и да осигурят на дома ви прекрасен аромат. Мислите ли да използвате това устройство за терапевтични цели? Прочетете нататък, за да разберете всичко, което трябва да знаете за дифузерите за етерични масла.

Първата стъпка е да обмислите как ароматът влияе на вашия мироглед и на околната среда. Ароматерапията, форма на интегративна терапия, използва етерични масла за лечение по различни начини, за да задоволи както емоционалните, така и физическите потребности. Според проведените изследвания, които са били проведени, миризмата на тези етерични масла може да предизвика приятни чувства и да стимулира мозъка. от амигдалата. Това е емоционалният център на мозъка.

Ароматите имат уникалната способност да влияят на съзнанието ни и да предизвикват физиологични реакции чрез невротрансмитери и хормони. Освен това те могат да спомогнат за намаляване на реакцията ни на стрес и да насърчат тялото ни да си почине, да се пренастрои и да се зареди с нова енергия.

Етеричните масла и дифузерите се допълват взаимно

Използването на арома дифузери е сред най-ефективните и прости методи за извличане на ползи от ароматерапията. Етеричните масла са предназначени да се ползват и да се миришат, а дифузьорите помагат за разпръскването на ароматните молекули, които съставляват етеричните масла.

Предимствата на дифузерите за етерични масла

1. Помага за релаксация

Без значение от причината, много хора търсят ароматерапия след тежка работа. Успокояващите аромати и релаксиращият ефект са чудесни за отпускане през нощта. Ароматерапията може да се прави самостоятелно или с други дейности, за да помогне за отпускането.

Вдишвайте етеричните масла, докато извършвате други дейности за релаксация, като например да си вземете вана, да правите йога или да медитирате. Търсете аромати, които подпомагат релаксацията, вместо да ви зареждат с енергия.

2. Помагат за създаване на спокойна  атмосфера

Ароматерапията е отлично допълнение към всяка рутина, обаче тя може да бъде отличен ресурс в моменти на стрес и тревожност. Ако мислите ви препускат и сте стресирани, използването на етерични масла за създаване на усещане за спокойствие и тишина ще ви позволи да дишате и да съсредоточите ума си. Освен това разпръскването на етерични масла може да ви помогне да дишате по-дълбоко, което доказано намалява напрежението в настоящето.

3. Подобрява яснотата и фокуса

Ароматерапията предлага както физически, така и психически ползи. Изборът на ободряващ аромат, например цитрусово масло, ще подобри концентрацията ви и ще запазите вниманието си. Ако работите върху огромна задача или начинание, което изисква пълното ви внимание, използвайте този вид ароматерапия. Възможно е също така да разпръснете ароматите из дома си, когато се приготвяте за работа всеки ден, което ще подтикне тялото ви да стане и ще ви помогне да се раздвижите.

4. Повишаване на настроението

Пуснете вашия дифузер по време на натоварения ви график, за да се съсредоточите върху грижата за себе си, независимо дали става въпрос за ароматерапия, или за друга, ще подобри настроението ви. Освен грижата за себе си има многобройни положителни ефекти на аромадифузерите, които могат да помогнат за подобряване на настроението ви и да породят чувство на щастие и удовлетворение. Ароматерапията може да повиши духа и да подобри настроението ви, когато имате лошо настроение.

5. Намаляват зачервяването и възпалението на кожата.

Някои етерични масла съдържат противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за възстановяване на външния вид на кожата ви и да намалят дразненето, причинено от възпаление. В крайна сметка кожата ви може да изглежда по-здрава, а тенът ви – дори по-чист. Когато прилагате какъвто и да е вид етерични масла за локално приложение, уверете се, че те са безопасно разредени с базови или носещи масла, тъй като неразредените етерични масла са твърде силни за кожата.

Ако имате чувствителна кожа или алергии, трябва да се консултирате с лекар. За да избегнете нежелани реакции, опитайте да направите тест с маслото, като поставите няколко капки върху предмишницата си, след което я покрийте с превръзка поне за няколко часа. Няма нищо страшно в случай, че след това кожата ви изглежда чиста.

6. Облекчаване на болките в ставите

Етеричните масла могат да помогнат за облекчаване на ставния дискомфорт. Ароматерапията може да подобри настроението ви и да стимулира отделянето на добри химикали, които могат да облекчат болките в ставите. На свой ред възприемането на болката, по-специално на ставната, намалява. Това може да спомогне и за по-добър сън, което подобрява здравето на ставите, тъй като тялото ви може да се лекува, докато си почивате.

7. Подпомага отпушването на дихателните пътища за по-добро дишане

Ако става въпрос за инфекция на синусите, алергии и суха кашлица, винаги има нещо, което може да повлияе на дишането ви. Дифузерите помагат за поддържане на усещането за пречистване на въздуха и намаляват напрежението при дишане. Ако за първи път опитвате съвсем нов аромат, използвайте дифузера за кратко време и обърнете внимание на всички признаци на реакция, докато вдишвате аромата.

8. Насърчава на здравословното храносмилане

Нормално е от време на време да изпитвате стомашни неразположения и бихте могли да получите облекчение от ароматерапията. Определени етерични масла могат да помогнат при стомашни проблеми, които варират от чувство на подуване на корема след обилно хранене или подуване на стомаха. Те също така спомагат за нормалното и здравословно функциониране на храносмилателния тракт, който е в състояние лесно да смила храната.

9. Насърчава по-здравословен тен

Ароматерапията може да ускори възстановяването и да осигури здрава кожа и нокти. Ако се чувствате малко ‘розови’ след дълъг ден на слънце или се възстановявате от малък обрив, нанасянето на етерични масла върху кожата може да намали появата на малки кожни раздразнения и неравности. То също така намалява признаците на стареене, които се появяват върху кожата, като появата на бръчки и неравномерна пигментация на кожата и намаляване на еластичността.

10. Подобрява циклите на съня

Има много заболявания, които могат да ви държат будни през нощта, включително стомашни проблеми, които не са уредени, или хиперактивен ум. За съжаление, проблемите със заспиването и заспиването са често срещано състояние. Преди лягане сложете ароматерапевтично масло в дифузера си, за да ви помогне да се отпуснете и да релаксирате за спокойна нощ на спокоен сън.

11. Намалява напрежението и сковаността на мускулите.

Арома дифузерите са чудесен начин за облекчаване на мускулното напрежение и болезненост, подобно на начина, по който помагат за облекчаване на болките в ставите. Ако се чувствате уморени от тренировка или сковани от дълга работа на работното място, можете да легнете или да седнете и да се отпуснете с помощта на вашия арома дифузер. Възможно е също така да разредите чисти етерични масла с помощта на носещо масло, след което да ги размачкате директно в мускула, за да подпомогнете премахването на лактата.

12. Намалява промените в настроението при хормонални промени

Жените могат да страдат от промени в настроението преди или по време на менструалния си цикъл, или поради други хормонални промени. Ароматерапевтичните масла с успокояващ аромат могат да подпомогнат развитието на чувство на спокойствие и стабилност сред колебанията в настроението. Ароматерапевтичните масла могат да подпомогнат усещането за повече стабилност, когато имате чувството, че постоянно се сменяте между хормоналните върхове и долини всеки месец, особено в променливия период по време на менструалния цикъл.

Съвети за безопасна употреба на етерични масла

1. Набавяйте си етерични масла с най-високо качество от реномирани доставчици.

2. Следвайте указанията, включени в комплекта на предпочитания от вас дифузер.

3. Уверете се, че използвате правилното количество масло.

4. Обсъдете с Вашия лекар, ако очаквате дете.

5. Бъдете нащрек за алергии или астматични признаци.

6. Не забравяйте редовно да проверявате въздушния поток в дома си.

7. Разпръскване чрез използване на електронни дифузери.

8. Изследване на умората на обонянието.

9. Бъдете предпазливи около кучета и малки деца, тъй като те са силно чувствителни към миризми.

10. Почиствайте редовно дифузьора си на.

ПУРУС разполага с набор от масла, които могат да се използват по различни причини за различни цели.

Те са идеални за разпускане или дори за корпоративни подаръци. Посетете този линк, за да ги видите!

Намерете продукти за грижа за дома и тялото, които съдържат етерични масла

Етеричните масла в дифузерите имат многобройни физически и емоционални ползи, които варират от създаване на усещане за спокойствие до подпомагане на по-добър сън и по-спокойни нощи. Изборът на подходящ аромадифузер и правилната му поддръжка ще ви гарантират най-доброто ароматерапевтично изживяване, което можете да получите.

Радваме се да кажем, че сме се погрижили за вас! Независимо от начина, по който решите да интегрирате етеричните масла в ежедневието си, ние имаме артикулите за вас. Изберете измежду предложенията етерични масла, с арома дифузери за ароматерапия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *