ароматни съставки

Какво представляват ароматните масла?

ароматни масла

Определение и информация за ароматни масла

Етеричните масла са естествени и съдържат истинската ароматна същност и други естествено полезни свойства на растението, от което е дестилирано етеричното масло. Етеричните масла не са същите като ароматичните масла, парфюмните масла или маслата за потпури.

Когато етеричните масла съдържат само дестилираната есенция на растението, ароматните и парфюмните масла са изкуствено създадени аромати, съдържат изкуствени вещества или са разредени с носещи масла и не предлагат ароматното качество или калибъра на терапевтичните ползи, които предлагат етеричните масла.

Въпреки че парфюмните масла, като например парфюмното масло от нероли и парфюмното масло от сандалово дърво, са на част от цената на истинските етерични масла, парфюмните масла имат по-лош мирис в сравнение с чистото етерично масло. Разликата става много по-очевидна, колкото по-дълго използвате етеричните масла. Тези, които са съвсем нови в ароматерапията и етеричните масла, понякога не могат да различат разликата в аромата. С течение на времето обаче носът се „тренира“ и става по-опитен и чувствителен към многото аспекти на аромата.

Ароматни масла

Ароматните масла често се продават в същите кръгли бутилки тип „Бостън“ като етеричните масла.

Посетил съм много магазини (включително магазини за здравословни храни) и уебсайтовете на много търговци на ароматерапия. За съжаление, но някои компании продават ароматни и парфюмни масла с думата ароматерапия на етикета или рекламират тези масла като използвани в ароматерапията. Тъй като използването на думата ароматерапия не се регулира от законодателството, на компаниите това може да им се размине.

За съжаление много козметични продукти, продукти за грижа за кожата, свещи и други продукти са неправилно етикетирани с термина ароматерапия. Това е особено често срещано при продукти, които не са закупени от компетентно и реномирано предприятие за ароматерапия. Някои продукти, етикетирани с думата ароматерапия, са ароматизирани с парфюмни масла или други синтетични съставки. Винаги проверявайте съставките, посочени в списъка на продукта, който искате да закупите. Пазете се от продукти с надпис „ароматерапия“, в които не са посочени съставките, и от продукти, които съдържат синтетични или парфюмни масла.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *