ароматни съставки

Какво представляват маслата за ароматерапия?

ароматерапевтични масла

Определение за ароматерапевтично масло

Терминът „ароматерапевтично масло“ обикновено се отнася до всички естествени етерични масла, CO2 суперкритични екстракти, абсолюти и други естествени течни растителни аромати, които се използват в рамките на холистичната ароматерапия.

Въпреки това значението на термина ароматерапевтично масло може да се различава в зависимост от това кой използва този термин. Например някои хора погрешно смятат, че синтетичните ароматни масла са подходящи за използване в ароматерапията. Понякога синтетичните ароматни масла погрешно се наричат ароматерапевтични масла.

В ПУРУС се стремим да избягва употребата на термина ароматерапевтично масло, за да избегне объркване или недоразумения. Когато срещнете този термин, най-добре е да се консултирате с лицето, което го използва, за да разберете какъв конкретен вид ароматно масло или екстракт е това.

Ръководство за етерични масла и други ароматни масла и екстракти

За подробни определения на всеки от видовете натурални масла, използвани в ароматерапията, прочетете ръководствата и статиите, към които има връзка по-долу.

Списъци и определения на натуралните ароматични и растителни масла, използвани в рамките на холистичната ароматерапия:

Етерични масла
Екстракти от свръхкритичен въглероден диоксид (CO2 екстракти)
Абсолюти
Носещи масла
Инфузирани масла
Ароматни масла – Ароматните масла не се използват в холистичната ароматерапия, но тук включвам тяхното определение, за да разберете разликата между естествените етерични масла и синтетичните ароматни масла.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *